ps är en förkortning av professionella samtal. Professionell i betydelsen kontinuerlig reflektion kring arbetsinnehåll och yrkesroll, något vi tycker är nödvändigt och viktigt när man finns med och påverkar andra människors liv.
Samtal står för det huvudsakliga redskapet vi använder oss av, vilket inte begränsas enbart till dess konkreta uttryck, utan också avser samtal kring metoder, värderingar och kunskap liksom professionellt arbete i ett vidare sammanhang. Och, förstås det "icke-verbala samtalet".
ps är en förkortning som beskriver hur vi ser på den roll vi vill utgöra i andra människors liv. Tillägget till det som ni själva bidrar med. Tillägget som vi hoppas ska utgöra en skillnad.
Vi som arbetar inom verksamheten har en omfattande erfarenhet och utbildning inom familje-, par- och individuell terapi, utvecklingspsykologi, handledning samt personal- och metodutvecklingsarbete inom psykosocialt arbete. Vi har varit verksamma inom området sedan slutet av 70-talet. Som handledare, utbildare och konsulter har vi, med lite olika inriktning, arbetat i egen regi sedan början av 80-talet. Vi har lokaler i Stockholm och Flen men tar också uppdrag på annan ort.
Inspirerad av systemiskt, narrativt och konstnärligt tänkande. Med betoning på personliga möten snarare än "gängse" upplägg, metoder/teorier. Som utifrån yrkeserfarenhet och egen forskning utvecklat egna unika format och upplägg. Allt utifrån det samarbete och den delaktighet som är nödvändig för ett fruktbart, vitaliserande, berörande och förändrande möte.
FAMILJE- OCH PARTERAPI, FÖRÄLDRARÅDGIVNING, PSYKOTERAPI när livets olika skiftningar gör att du/ni behöver någon att prata med.
SUPERHANDLEDNING,
HANDLEDNING och
KONSULTATION
som stöd i din professionella yrkesroll. Enskilt eller i grupp.
UTBILDNINGAR, WORK-SHOPS, FÖRELÄSNINGAR
inom psykosocialt arbete. I egen regi eller uppdragsutbildningar.
Gott bemötande är viktigt men inte tillräckligt. Att vårt deltagande ska vara hjälpsamt och leda till förändring tycker vi är rimligt att kräva. Detta handlar både om att förstå vad vi har där att göra*, om vi alls har där att göra, att vi gör rätt saker och att vi avslutar när det är dags.
Vi tror inte att det finns en rätt metod som är bra för alla utan tänker att det finns olika sätt att förhålla sig på som är mer eller mindre hjälpsamma för olika individer, i olika sammanhang.
I vårt arbete försöker vi utforska och utmana de dominanta idéerna som vi själva och dem vi möter omfattar. Hur dessa hindrar eller hjälper oss att nå dit vi önskar.
Hur väl vi (tillsammans) lyckas i våra försök att hitta ett förhållningssätt som passar i det enskilda fallet och samtidigt utgör en tillräcklig skillnad mot tidigare erfarenheter avgör hur förändrande mötet blir.
Kring dessa tankegångar utbildar och föreläser vi. Vårt kursutbud kan du se här;
VI HÄMTAR INSPIRATION FRÅN
* Teorierna om förändring utgår från egen forskning och finns att läsa om i rapporten ”Det var inte så märkvärdigt”, Elisabet Wollsén Kvarnlöf, år 2000.
Copyright © 2020